Beenhouwerij-Traiteur Quetin - Hasselt | Opwarmingsgids
1043
page-template-default,page,page-id-1043,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Opwarmingsgids

Warme hapjes 

  • Hoe? In een voorverwarmde oven op 150°c
  • Hoelang? Ongeveer 5 minuten.

Warme voorgerechten 

  • Hoe? In een voorverwarmde oven op 170°c
  • Hoelang? Ongeveer 10 minuten.

Hoofdgerechten 

  • Hoe? In een voorverwarmde oven op 175°c
  • Hoelang? Ongeveer 15 minuutjes

Wildbereidingen en visbereidingen 

  • Hoe? In een voorverwarmde oven op 170°c – 175°c
  • Hoelang? Ongeveer 12 minuten

Aardappelbereidingen 

Huisgemaakte aardappelkroketten 

  • Hoe? In een friteuse op 170°c
  • Hoelang? Ongeveer 4 minuten


Aardappelpuree, knolselderpuree, aardappelrösti 

  • Hoe? In een voorverwarmde oven op 150°c
  • Hoelang? Ongeveer 12 minuten


Aardappelgratin 

  • Hoe? In een voorverwarmde oven, op 180°c
  • Hoelang? Ongeveer 12 minuten
quetin_voorgebakken_kalkoen

Opwarmen van een gebakken kalkoen 

Verwarm de oven voor op 175°c.
Indien u de kalkoen gesneden wilt opwarmen, verwijder de billen en de vleugels van de kalkoen. Snijd de kalkoen in schijven van ongeveer 1,5 cm. Schik alles trapsgewijs in een vuurvaste schotel. Maak een tent van aluminiumfolie en plaats dit over de kalkoen.

 

Zet de kalkoen in de voorverwarmde oven gedurende minimum één uur.

 

Leg de kalkoen in een vuurvaste schotel. Besprenkel de kalkoen af en toe met gesmolten braadboter tegen het uitdrogen.

Zet de kalkoen in de voorverwarmde oven gedurende minimum anderhalf à twee uur. De kalkoen is warm indien de kerntemperatuur 68° à 70° bedraagt.Indien u de kalkoen in het geheel wilt opwarmen.

 

Leg de kalkoen in een vuurvaste schotel. Besprenkel de kalkoen af en toe met gesmolten braadboter tegen het uitdrogen.

 

Zet de kalkoen in de voorverwarmde oven gedurende minimum anderhalf à twee uur. De kalkoen is warm indien de kerntemperatuur 68° à 70° bedraagt.

Gevulde kalkoen bakken 

  • Warm de oven voor op 200°c.
  • Warm 200 gram boter in een pannetje en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Giet 1/3 in een passende braadslee.
  • Leg de kalkoen in de hete boter. Plaats de braadslee op het rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven.
  • Verminder de oventemperatuur na 5 minuten tot 140°c. Braad de kalkoen in ruim 2 uur mooi bruin en gaar. Besprenkel de kalkoen om het kwartier met de rest van de braadboter. Voeg de resterende boter in een of twee maal toe, als de boter wat te donker blijkt te worden. De kalkoen is gaar indien de kerntemperatuur 68° à 70° bedraagt.
  • Neem de kalkoen na de braadtijd uit de oven. Laat de kalkoen afgedekt met aluminiumfolie gedurende 10 tot 15 minuutjes op de snijplank rusten.

Gevulde kalkoenrollade bakken 

  • Warm de oven voor op 140°c.
  • Bak de rollade aan in de pan.
  • Leg de rollade in een braadslee met gesmolten boter. Plaats de braadslee op het rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven.
  • Braad de rollade in ruim 1 uur mooi bruin en gaar. Besprenkel de kalkoen om het regelmatig met de braadboter. De rollade is gaar indien de kerntemperatuur 68° à 70° bedraagt.
  • Neem de rollade na de braadtijd uit de oven. Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie gedurende 10 tot 15 minuutjes op de snijplank rusten.